Test

KOUKKU

Koulutusvalinnat kuntoon

Yhteyshenkilö: Tiia Villa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KOUKKU – Koulutusvalinnat kuntoon -hanke on tutkimus- ja kehittämishanke, jossa on kehitetty tutkimuksen perusteella työkaluja toisen asteen opiskelijoiden koulutus- ja ammatinvalintojen tueksi. Tutkimus- ja kehitystyö kiinnittyi vahvasti nuorten näkökulmaan. Nuorten mietteet ja kokemukset ovat ohjanneet paitsi tutkimusta niin myös ohjaustyökalujen kehittämistä. Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoittamassa hankkeessa olivat mukana Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun ammattikorkeakoulu.

KOUKKU-hankkeessa on kehitetty kolme työkalua:

Pienet suuret valinnat -lautapelin tavoitteena on saada pelaajat pohtimaan opiskelun, työssäkäynnin ja omien tavoitteiden välistä suhdetta.

Seikkailu sumussa on toiminnallinen harjoitus, jonka keskiössä ovat työelämän monimuotoisuus ja valintojen ristiriidat. Harjoitus yhdistele erilaisia taitoja, koulutuksia ja työelämää.

HUPS Henkilökohtaisia urapolkuja suuntimassa -kurssi, jonka aikana pohditaan, millaista osaamista nuoret tarvitsevat haluamissaan työtehtävissä ja miten opinnot tulisi suunnitella niin, että oikeanlaista osaamista karttuisi.

Työkaluja on testattu ja pilotoitu peruskouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa, korkeakouluissa sekä erilaisissa työpajoissa ja järjestöissä.  Ne on suunniteltu käytettäväksi oppilaitosten opintojenohjauksen tukena sekä työpajoissa.

KOUKKU-hanke käynnistyi vuonna 2011 ja päättyi joulukuussa 2014.

www.koukkuun.fi