Test

Erityinen polku tulevaisuuteen

Yhteyshenkilöt: Elina Lavikainen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tiia Villa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Erityinen polku tulevaisuuteen -hanke kartoittaa ADHD- ja Asperger-henkilöiden koulutus- ja urapolkuja. Kiinnostuksen kohteena on erityisesti, millaiset tukitoimet ovat auttaneet mielekkään koulutuspolun löytymisessä, miten omat erityispiirteet näkyvät arjessa ja millä tavoin ne mahdollisesti ovat vaikuttaneet valikoituneisiin koulutus- ja urapolkuihin.

Hankkeen tavoitteena on antaa ääni ADHD- ja Asperger-henkilöille itselleen keräämällä omaelämänkerrallinen tutkimusaineisto. Tutkimustietoa voidaan hyödyntää muun muassa edunvalvonnassa, opintojen ohjauksessa sekä koulutussuunnittelussa. Hankkeessa tuotetaan tarinajulkaisu, jonka on tarkoitus toimia vertaistukimateriaalina ADHD- ja Asperger-nuorille sekä heidän perheilleen, sekä tutkimusraportti, joka esittelee tutkimuksen tuloksia laajemmin ja tieteellisesti.

Julkaisujen on määrä valmistua lokakuussa 2015. Hankkeen rahoittajana toimii opetus ja kulttuuriministeriön Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma LANUKE.