Test

Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivät 2015: Avoin tiede ja avoin koulutus? 27.–28.4.

 

Toivotamme Teidät tervetulleiksi kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja osallistumaan keskusteluun tieteen ja koulutuksen avoimuudesta!

Suomessa avoin tiede on kasvava vahvuustekijä, ja sen merkitys tieteen ja tutkimuksen kehittämiselle on ilmeinen. Avoimuus ei kuitenkaan ole toteutunut korkeakoulujen muissa tehtävissä samalla tavalla. Millaisia ovat avoimen tieteen mahdollisuudet tutkimuksessa, ja miten ne heijastuvat koulutustehtäviin? Miten avoin tutkimus ja opetus voivat edistää sosiaalista saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta? Miksi perinteinen opetus yhä dominoi, eikä opetusta ja palveluja ole siirtynyt odotetussa laajuudessa verkkoon? Onko toisen asteen, vapaan sivistystyön ja korkea-asteen toimintatavoissa tältä osin eroja? Ovatko koulutuspolitiikan ratkaisut mahdollistaneet avoimuuteen perustuvat toimintatavat? Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivien ja Opiskelijatutkimuksen päivän yhteisseminaarissa ”Avoin tiede ja avoin koulutus?” tarkastellaan avoimen tieteen ja avoimen koulutuksen mahdollisuuksia tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen palvelutehtävän alueilla.

Työryhmiin hyväksyttyjä esityksiä valitaan referee-menettelyn kautta julkaistavaksi vuoden 2016 alussa ilmestyvässä Tiedepolitiikka-lehden erikoisnumerossa sekä Opiskelijatutkimuksen vuosikirjassa 2015. Esitysten pohjalta muokatut paperit toimitetaan pyydettäessä suoraan lehden tai kirjan toimitukseen.

Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivien ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtuman verkkosivuilta. Osallistuminen on maksutonta lukuun ottamatta omakustanteista iltatilaisuutta. Päiville ilmoittaudutaan oheisella e-lomakkeella viimeistään 13.4.2015.

Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivät järjestetään nyt neljännen kerran. Aikaisempina vuosina päivät ovat keränneet yhteen noin 100 tutkijaa, hallinnon ammattilaista, opiskelijaa sekä korkeakoulu- ja innovaatiokentän asiantuntijoita.

Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivien 2015 järjestäjinä toimivat:

HEGOM-tutkimusryhmä (Helsingin yliopisto)
Edistyksellinen tiedeliitto ry.

Korkeakoulututkimuksen seura ry.
Opiskelijatutkimusverkosto
Suomen tieteen ja teknologian tutkimuksen seura
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)

 

Lisätietoja:

Simo Pihlajaniemi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 368 1795

Elina Lavikainen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 365 8944