Test

Tervetuloa Yliopistokoulutuksen maksullisuuspuhetta koskevan tutkimuksen julkaisutilaisuuteen!

 

Paikka: Otuksen toimisto, Lapinrinne 2, 00180 Helsinki 

Aika: ma 14.4.2014 klo 13.45-16.15.

 

Tässä Q-metodologisessa tutkimuksessa selvitettiin korkeakoulupolitiikan toimijoiden suhtautumistapoja koulutuksen maksullisuuteen. Miksi aihe puhututtaa ja millaisia ongelmia maksullisella koulutuksella ratkaistaan? Mistä koulutuspolitiikassa on ylipäätään lupa puhua?

Yliopistokoulutuksen maksullisuuspuhe -tutkimuksessa kerättiin yhteen ja luokiteltiin puheenvuoroja, joita esitettiin julkisesti valtakunnallisissa sanomalehdissä, poliittisissa papereissa ja tieteellisissä julkaisuissa.  Näiden 109 kirjoituksen pohjalta muodostettiin 50 väitettä. Väitteiden avulla suhtautumistapaansa maksullisuudesta jäsensi 17 korkeakoulupolitiikan toimijaa. Kyseessä on Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus rs:n ja Helsingin yliopiston -tutkimusyksikkö Kupolin tutkimushanke, jonka on toteuttanut Suvi Pulkkinen.

 

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen ennakkoon, viimeistään pe 11.4. täältä

Ajantasaiset tiedot tapahtumasta myös täällä.

 

OHJELMA:

13.45. Kahvitarjoilu
14.00 Miksi lukukausimaksuista puhutaan ja millaisia suhtautumistapoja niihin on? Suvi Pulkkinen, kehittämiskoordinaattori, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö. Esitelmän jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. 
14.50  Dialogi: Näkökulmia maksullisuuskeskusteluun. Outi Alanko-Kahiluoto, Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja; Kari Raivio, Helsingin yliopiston emerituskansleri
15.30  Kommenttipuheenvuorot. Jarmo Kallunki, koulutuspoliittinen sihteeri, Suomen ylioppilaskuntien liitto; Marita Aho, koulutuspoliittinen asiantuntija, Elinkeinoelämän keskusliitto. Kommenttipuheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.
16.15 Ohjelma päättyy
   

 

Lisätietoja tapahtumasta:

Suvi Pulkkinen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p.050 404 1810