Test

Monituloiset - Korkeakouluopiskelijoiden tulonlähteet ja kokemus toimeentulosta erilaisissa elämäntilanteissa

Otus 40/2013.
Janne Mikkonen, Elina Lavikainen & Juhani Saari

Tutkimuksessa tarkastellaan korkeakouluopiskelijoiden toimeentuloa erilaisissa elämäntilanteissa. Keskeisimpiä teemoja ovat tulot, menot ja tulonlähteet sekä tulonlähteiden välinen dynamiikka. Lisäksi selvitetään opiskelijoiden näkemyksiä opintotukijärjestelmästä ja sen kehittämisestä. Tutkimus toteutettiin valtakunnallisena kyselytutkimuksena, johon vastasi 2500 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa.
Price:
Sales price: 25,00 €
Description

Korkeakouluopiskelijoiden toimeentulo ja opintotukijärjestelmän kehittäminen on viime vuosina liitetty osaksi työurien pidentämistä koskevaa keskustelua. Opintotuen tavoitteena on kannustaa päätoimiseen opiskeluun ja mahdollistaa valmistuminen tavoiteajassa. Tutkimuksessa tarkastellaan korkeakouluopiskelijoiden toimeentuloa erilaisissa elämäntilanteissa. Keskeisimpiä teemoja ovat tulot, menot ja tulonlähteet sekä tulonlähteiden välinen dynamiikka. Lisäksi selvitetään opiskelijoiden näkemyksiä opintotukijärjestelmästä ja sen kehittämisestä. Tutkimus toteutettiin valtakunnallisena kyselytutkimuksena, johon vastasi 2500 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa. Opiskelijat kokoavat toimeentulonsa useista eri lähteistä. Opintorahaa ja asumislisää täydennetään opintolainalla ja palkkatuloilla, jotka eivät ole toisilleen vaihtoehtoisia tulonlähteitä, vaan niihin turvaudutaan samanaikaisesti rinnakkain. Opintoraha- ja asumislisäpainotteinen opintotukijärjestelmä saa kaikilta opiskelijoilta eniten kannatusta. Näkemykset kuitenkin vaihtelevat elämäntilanteittain.


 

Voit joko noutaa julkaisut Otuksen toimistolta (Lapinrinne 2, 00180 HKI) tai voit valita toimitustavaksi postituksen. Postitse toimitettuihin tilauksiin lisätään postin voimassa olevan hinnaston mukaiset postimaksut (huom. postituskulut eivät näy verkkokaupan hinnoissa): 

 

250g tai alle lähetykset kirjeenä: 2,20 euroa // 250g - 500g lähetykset kirjeenä: 4,40 euroa // 500g – 1kg lähetykset kirjeenä: 6,60 euroa // 2kg tai alle lähetykset postipakettina (postista noudettuna): 8,10 euroa // 2kg – 5kg lähetykset postipakettina (postista noudettuna): 9,60 euroa // 5kg – 10kg lähetykset postipakettina: 10,80 euroa.